Lär känna chefsgruppen 2020!

Snart är tiden kommen för att söka Jubelspexet 2020!

För dig som fortfarande är osäker på vilken grupp som pysslar med vad så finns en kort beskrivning av alla spexgruppers verksamhet, och varför Spexet är det bästa som finns!
 

Philip – 2L

2L

Vem är du och vad har du för tidigare erfarenheter i Spexet?
Hej! Jag heter Philip och jag är 25 år gammal och läser mitt femte år inom maskinkonstruktion. Jag har tidigare varit med i Spexet som 2L, 2L och nu som C-2L.
 

Vad gör man i 2L?
2L ansvarar för all ljud- och ljusutrustning under föreställningarna. Detta innebär att vi tillsammans kopplar in och mixar ljudet för att alla lyssnare ska få en så bra upplevelse som möjligt. Dessutom skapar vi egna ljudeffekter. Även ljussättningen gör 2L och den bidrar enormt till den fantastiska spexupplevelsen som Jubelspexet levererar. Utöver allt detta har vi oerhört kul tillsammans!
 

Hur tidskrävande är det att vara med i 2L?
2L kommer under året vara med på varje samrep, dekorrep och under hela föreställningsveckan. Under hösten innebär det en gång varannan vecka, och under våren något oftare då vi repar lite mer intensivt. Utöver det kommer 2L även ses för att hänga och för att ta fram ljudeffekter med mera.
 

Vilka förkunskaper krävs?
Det krävs inga förkunskaper för att vara med i 2L. Det enda som krävs är ett stort intresse för att lära sig mer om ljud och ljus.
 

Varför ska man söka Jubelspexet och speciellt 2L?
Jubelspexet är något av det häftigaste en kan vara med i. Tillsammans med alla fina människor skapar vi något helt fantastiskt och alla bidrar lika mycket. Just 2L ska du söka för att få göra en enorm skillnad för hur hela Spexet upplevs, och framförallt för att få ha enormt kul och lära dig massor. Dessutom har 2L de bästa sittplatserna på varje föreställning!
 

Vad tycker du är roligast med Jubelspexet?
Jag tycker gemenskapen och sammanhållningen är helt fantastisk. Och det häftigaste av allt är när man under föreställningsveckan får se och uppleva allt vi tillsammans skapat!
 

Christoffer – Manus

Manus

Vem är du och vad har du för tidigare erfarenheter i Spexet?
Jag heter Christoffer och pluggar Design och Produktframtagning med masterinriktning Mekatronik. Tidigare år i Spexet har jag varit Kör 2014 och 2015, C-kör 2016, Skådis 2017 och Manus 2019.
 

Vad gör man i Manus?
Manus utför ett väldigt kreativt arbete med att skriva och skapa berättelsen som kommer spelas upp på scen. Utöver att skriva hela manuset så skriver vi också de flesta låttexter till Spexet.
 

Hur tidskrävande är det att vara med i Manus?
Det är ett ganska tidskrävande arbete, vi har ca 2 möten i veckan som kan bli rätt sena. Detta kompenseras självklart med hur kul det är.
 

Vilka förkunskaper krävs?
Inga större förkunskaper är nödvändiga men det rekommenderas att en åtminstone har sett ett spex.
 

Varför ska man söka Jubelspexet?
Spexet ska man söka för att det är fantastiskt kul att arbeta med så många härliga människor. Oavsett vilken grupp så kommer man få nya vänner för livet via Spexet. Samtidigt som man ställer upp en otroligt kul föreställning.
 

Vad tycker du är roligast med Jubelspexet?
Återigen måste jag säga att umgås med alla fantastiska personer som är med är det roligaste med Jubelspexet.
 

Linn – Dans

Dans

Vem är du och vad har du för tidigare erfarenheter i Spexet?
Hejsan!! Mitt namn är Linn, jag går mitt femte år på Design och Produktframtagning och är en 22-åring från Stockholm. Jag har tidigare varit med i dansgruppen två gånger och är i år C-Dans.
 

Vad gör man i Dans?
I dansgruppen koreograferar vi våra egna danser, som vi sedan framför på föreställningarna där vi även är statister.
 

Hur tidskrävande är det att vara med i Dans?
Vi har ett dansrep i veckan, samt samrep med de andra scengrupperna en gång varannan vecka. Utöver detta kommer vi att ha ett par extra rep i spegelsal samt några scenrep.
 

Vilka förkunskaper krävs?
Det är bra att ha tidigare erfarenheter av dans, men inga förkunskaper krävs. Det viktiga är att man har dansarglädje och vill lära sig mer inom dans.
 

Varför ska man söka Jubelspexet och speciellt Dans?
Att engagera sig i Jubelspexet är ett bra sätt att träffa nya vänner och kan underlätta i skolan då man får små pauser från pluggandet. I Dans får man möjligheten att vara kreativ genom att koreografera danserna och skapa rörelse på scenen som lyfter låtställena till nya nivåer.
 

Vad tycker du är roligast med Jubelspexet?
Det roligaste med Jubelspexet är alla människorna man får träffa och gemenskapen som skapas i och mellan grupperna. Alla repen blir så roliga när man vet att man kommer träffa vänner som jobbar mot samma mål.
 

Anne och Jonathan – Directeurer

Dirrar

Vilka är ni och vad har nu för tidigare erfarenheter i Spexet?
Vi heter Anne och Jonathan och är Spexets Directeurer!

Anne är 22 år, pluggar fjärde året på Design och Produktframtagning med masterinriktning Industriell Ekonomi, och har tidigare varit Doku 2017, C-Doku samt B-skådis 2018, och därefter i Kårspexet som Sqådis 2019.

Jonathan är 25 år, började plugga Design och Produktframtagning ht-15 och har tidigare varit Dekor 2016, C-Dekor 2017, Skoj 2018 och Manus 2019.
 

Vad har ni för uppgift i Spexet?
Vi har det yttersta ansvaret för Jubelspexet som organisation och ser till att alla delar går ihop med varandra och i tid. Vi finns också för att alla ska känna sig trygga och uppskattade i Spexet, och framför allt att de ska ha kul!
 

Varför ska en söka till Jubelspexet?
För att det är en så otroligt givande erfarenhet på så många nivåer! En får lära sig teknisk kompetens inom ens grupps ansvarsområde och lär samtidigt känna så många fantastiska maskinstudenter. Många av dessa kommer hjälpa en enormt under studietiden och några kommer vara ens vänner för livet!
 

Vad tycker ni är bäst med att vara med i Jubelspexet?
Den unika gemenskapen! Sen är det en riktigt mäktig upplevelse att se så många individer jobba mot ett gemensamt mål och sedan få se resultatet från ett års arbete!
 

Simon – Dekor

Dekoren

Vem är du och vad har du för tidigare erfarenheter i Spexet?
Simon heter jag, 20 år gammal, uppvuxen i USA och i Stockholm. Jag pluggar mitt andra år på maskinprogrammet och har varit med i Spexet ett år tidigare, då i Dekoren.
 

Vad gör man i Dekoren?
Vi skapar dekoren till Spexet, miljön som Spexet utspelar sig i! Vi bygger rekvisita och skapar alla fonder (bakgrunden). Majoriteten av de saker på scen har dekoren själva byggt. Vi sågar, spikar, skruvar, tejpar, målar… Under föreställningarna riggar vi scenen, sköter aktbyten och har hand om live-rekvisita.
 

Hur tidskrävande är det att vara med i Dekoren?
Vi bygger varje onsdagskväll, oftast från 17 beroende på när man slutar. Så räkna med att äta middag tillsammans i Dekis en dag i veckan, vilket är riktigt härligt! Utöver detta har vi målarhelger, 2 st helger under våren när vi målar alla fonder och all rekvisita på en gång, och 2 st heldagar med repetitioner när vi är med och riggar upp scenen och övar på aktbyten.
 

Vilka förkunskaper krävs?
Inga! Erfarenhet av byggande eller målande är såklart ett plus, men det är mycket viktigare att man är taggad och intresserad – resten lär man sig under tiden. Har man skruvat ihop en IKEA-möbel, känner sig lite kreativ eller allmänt händig, eller hållit i en pensel nån gång så har man tillräckligt med erfarenhet!
 

Varför ska man söka Jubelspexet och speciellt Dekoren?
För att det är skitkul! Man får vänner för livet och får vara med om att skapa en sjukt häftig föreställning under ett halvårs tid. Vill man dessutom få vara lite kreativ, göra något lite mer konkret än algebra för en stund, och verkligen se Spexet växa fram bit för bit, så ska du söka Dekoren!
 

Vad tycker du är roligast med Jubelspexet?
Att skapa alla akter med ca 20 dekorare under ett halvårs tid och se allt falla på plats, där allt kulminerar i föreställningsveckan.
 

Anna – Doku

Doku

Vem är du och vad har du för tidigare erfarenheter i Spexet?
Jag heter Anna och är med i Spexet för tredje gången. Jag har tidigare varit med en gång som Dekor, en gång som Doku och denna gång som C-Doku.
 

Vad gör man i Doku?
I Doku är man en av dem som har bäst insyn i helheten. Under tiden alla grupper jobbar med att förbereda sin del av föreställningen dokumenterar vi Spexets framsteg med hjälp av foto och film. Under föreställningsveckan filmar och klipper vi även ihop hela föreställningen för försäljning.
 

Hur tidskrävande är det att vara med i Doku?
Under hösten kommer vi ha ett lunchmöte samt en kväll i veckan. Sedan efter jul kommer det hända lite mer för alla grupper, då det även kommer tillkomma dekorrep, målarhelger och annat. Utöver det är det några sociala events, både i gruppen och med resten av Spexet, och allt avslutas med föreställningsveckan i april där man också förväntas kunna delta hela veckan.
 

Vilka förkunskaper krävs?
Nyfikenhet och intresse är mer värt än förkunskaper i det här sammanhanget, men du behöver ha tillgång till en systemkamera och en dator. Vi kommer lära oss mycket på vägen!
 

Varför ska man söka Jubelspexet och speciellt Doku?
Sök Jubelspexet för att det är jätteroligt, lärorikt och du får nya vänner för livet! Och sök Doku för att vi har bästa publikplats från dag ett till slutfesten! Vi besöker alla grupper och får se hela Spexets utveckling. Dessutom har vi hand om det viktigaste – minnena efteråt! 
 

Vad tycker du är roligast med Jubelspexet?
Att få vara en del av och få se hela produktionen växa fram är så mäktigt! Allt börjar med en liten idé till ett manus och avslutas med en storslagen föreställning som alla 120 personer varit en del av att skapa. Dessutom är det jättekul hela vägen dit!
 

Oscar – Koreograf

Koreografen

Vem är du och vad har du för tidigare erfarenheter i Spexet?
Jag heter Oscar och går mitt fjärde år på Design och Produktframtagning. I Jubelspexet har jag varit med i Orquestern två år samt MuP ett år. Jag har även haft andra roller i andra spex som Dans ett år och Skådis i nuvarande Dubbelspexet samt PReko ett år i Kårspexet. Jag har även vikarierat lite i Kårspexets Orquester.
 

Vad gör man som Koreograf?
Rollen Koreograf är ny för i år så vad den innebär kan komma att ändras vid behov. Tanken är att Koreografen bestämmer hur Kör och Dans agerar under scener som statister samt bestämmer hur Kör och Skådis rör sig under låtställen. Detta ska koordineras med Dans-gruppen. Syftet med den nya rollen är att få ihop en mer enhetlig scenbild.
 

Varför ska man söka Jubelspexet?
Sök Spexet för gemenskapen!
 

Vad tycker du är roligast med Jubelspexet?
Energin. Och att dumma idéer får komma till liv!
 

Axel – Kör

Kören

Vem är du och vad har du för tidigare erfarenheter i Spexet?
Tjabba, jag heter Axel och ska börja mitt andra år på Maskinteknik. Är uppvuxen på Ekerö och är 20 år gammal. Tidigare har jag varit med i dansgruppen i Jubelspexet!
 

Vad gör man i Kören?
I Kören är man med och sjunger på nästan alla låtställen, oftast som kör till A-skådis men en och en annan egen acapella förekommer också. Utöver att sjunga så agerar vi statister med repliker där vi kan få roliga kommandon!
 

Hur tidskrävande är det att vara med i Kören?
Vi kommer att ha 2 rep i veckan under hösten och sedan 3 rep under våren så man får vara beredd på att lägga ner lite tid. Men all tid man lägger ner är så värt det för man får sjunga och vara med sin grupp så mycket vilket bidrar till ett tight och härligt gäng!
 

Vilka förkunskaper krävs?
Det finns absolut inga krav på att man ska ha sjungit i kör innan, men att vara intresserad och brinna för sång är en fördel. Under årets gång utvecklas man väldigt mycket så har man bara en vilja att lära sig kommer man väldigt långt!
 

Varför ska man söka Jubelspexet och speciellt Kören?
Jubelspexet ska man söka för att det är svinkul och för att man får träffa så många glada och härliga från maskin. Det är riktigt skönt att kunna släppa skolan ett tag och bara få vara kreativ och göra det man älskar. Kören ska man söka för att det inte finns något roligare än att sjunga.
 

Vad tycker du är roligast med Jubelspexet?
Det bästa med Jubelspexet är att man alltid har något riktigt kul att se fram emot, antingen sitt rep nästa dag eller föreställningsveckan som är svinkul! Sen får man också hänga med så många taggade och sköna maskinare nästan varje dag!
 

Klara – MuP

Mup

Vem är du och vad har du för tidigare erfarenheter i Spexet?
Jag heter Klara, är 22, läser tredje året på P och är i år C-MuP! Jag har hållit på med musik länge, och spelar gitarr och piano. I Spexet har jag varit två år i MuP där jag lärt mig hur mycket som helst!
 

Vad gör man i MuP?
I MuP så arrangerar vi all musik som framförs i Spexet! Vi ser till att musiken inte bara ska låta bra, utan även vara kul att framföra och lyssna på!
 

Hur tidskrävande är det att vara med i MuP?
I mycket av arbetet kan en själv bestämma hur en fördelar tiden då arrangerandet oftast sker på egen hand eller i par. MuP har lunchmöte en gång i veckan för avstämning, inspiration och mys, samt är med på de gemensamma repen en kväll varannan vecka.
 

Vilka förkunskaper krävs?
Ett intresse för musik och musikskapande är det viktigaste! Instrument och sångvana, samt viss musikteori är bra att kunna men alla lär sig av varandra. Om en är taggad brukar det mesta lösa sig!
 

Varför ska man söka Jubelspexet och speciellt MuP?
För att det är så otroligt kul, och både ger en kreativ paus från studierna samt en möjlighet att få uttrycka sig på andra sätt än i tekniska rapporter! I MuP påverkar vi också till väldigt stor del hur all musik i Spexet låter till slut vilket är väldigt mäktigt!
 

Vad tycker du är roligast med Jubelspexet?
Att man får möjlighet till kreativitet med ett mål, och att få lära känna så många härliga människor som tillsammans jobbar mot ett och samma mål.
 

Ludvig – Orq

Orquestern

Vem är du och vad har du för tidigare erfarenheter i Spexet?
Jag heter Ludvig och börjar mitt fjärde år på M i höst. Jag började spela gitarr i högstadiet, och sedan dess har jag sysslat med musik i olika sammanhang. I Spexet har jag tidigare varit med tre år i Dekoren, varav ett år som C-Dekor.
 

Vad gör man i Orquestern?
Orquestern framför all musik som spelas under föreställningarna, tillsammans med Kör och Skådis. Noterna skrivs av MuP, och ljudet sköts av 2L.
 

Hur tidskrävande är det att vara med i Orquestern?
Orquestern repar på egen hand en gång i veckan, och tillsammans med övriga scengrupper en gång varannan vecka. Dessutom krävs en del egen repetition.
 

Vilka förkunskaper krävs?
Det viktigaste är ett musikintresse! Du behöver inte vara expert på ett instrument för att vara med, Orquestern är trots allt en amatörorkester i ett studentspex. Men det är bra om du känner dig hyfsat säker på ditt instrument och har viljan att utvecklas.
 

Varför ska man söka Jubelspexet och speciellt Orquestern?
Hur coolt vore det inte att få spela musik framför hundratals personer tillsammans med resten av Jubelspexet? Att vara med i Spexet är dessutom ett perfekt sätt att träffa nya människor på, både på repen och inte minst de gemensamma spexfesterna.
 

Vad tycker du är roligast med Jubelspexet?
Att få lära känna alla fantastiska människor i sin grupp och resten av Spexet!
 

William och Evelina – PReko

Preko

Vilka är ni och vad har ni för tidigare erfarenheter i Spexet?
Vi är William och Evelina och går båda andra året på design och produktframtagning. Vi har tidigare varit PReko 2018!
 

Vad gör man i PReko?
Vi sysslar dels med Photoshop och InDesign för att skapa det grafiska till Jubelspexet, samtidigt som vi bokför och sköter ekonomin!
 

Hur tidskrävande är det att vara med i PReko?
Vi ses oftast en lunch och en kväll varje vecka och det är såklart superkul om en vill hänga så mycket som möjligt med gruppen utanför dessa två gånger också.
 

Vilka förkunskaper krävs?
Det krävs inga förkunskaper, bara ett intresse!
 

Varför ska man söka Jubelspexet och speciellt PReko?
Tycker en om att lära känna ett gäng härliga människor och gå på en hel del roliga fester då ska en absolut vara med i Jubelspexet. Dessutom om en inte känner sig redo att stå på scen men ändå är taggad på att engagera sig så är PReko en perfekt grupp för dig.
 

Vad tycker du är roligast med Jubelspexet?
Att jobba mot samma mål och åstadkomma något unikt tillsammans är en obeskrivlig känsla. Det är även kul att få lära sig nya saker från två olika områden; grafisk design och ekonomi. Framförallt är det väldigt roligt att få ett helt gäng nya underbara vänner!
 

Filip och Martin – Regissörer

Regissörer

Vilka är ni och vad har ni för tidigare erfarenheter av spex?
Halloj! Mitt Namn är Martin och jag är Regissör för år 2020s kommande spex! Förra året, vilket var mitt första på KTH, agerade jag som skådespelare i uppsättningen av Kollektivet. Under vårterminen efter alla föreställningar var slut skrev jag även synopsisen som blev vald till årets spex, den medeltida originalstoryn Bretagne.
 

Tjabba tjena hallå! Jag heter Filip och kommer tillsammans med Martin vara Regissör för årets uppsättning av Jubelspexet! Jag studerar just nu mitt tredje år på Maskinsektionen och har varit med i Spexet två gånger innan. Första året var jag med i gruppen PReko men agerade även B-skådis som karaktärerna Bengan och Baristan. Andra året var jag med i skådisgruppen och spelade den spralliga karaktären Kevin vilket var bland det roligaste jag gjort!
 

Vad gör man i Skådisgruppen?
Som skådis får du inte bara möjligheten att leva dig in i en karaktär och utföra ett välarbetat manus. Du får även djupdyka dig in i en mängd olika dramaövningar för att utveckla din improvisationsförmåga för att senare skina under föreställningarnas kommandon, vilket är Spexets grädde på moset. Skådespelarrollen innefattar även ett eget låtställe för varje karaktär och en mängd omstarter beroende på entusiasm för sång och dans.
 

Hur tidskrävande är det att vara med i Skådis?
Skådisgruppen umgås och repar 2-3 gånger i veckan under spexåret tills föreställningsveckan i april. Repen sker alltid efter skolan så ingen behöver vara orolig att man missar något. Det är ytterst viktigt att gå på alla rep inte bara för sin egen skull att utvecklas utan för att alla skådisarna lutar mot varandra. Dock var aldrig detta ett problem för min grupp förra året eftersom repen var det roligaste som hände i veckan!
 

Vad krävs för förkunskaper?
Det krävs absolut inga förkunskaper! Har man entusiasm och är villig att bjuda på sig själv så finns alla verktyg till att forma dig till en Skådis. Tycker du att enbart sången verkar vara ett problem? Oroa dig inte! Vi fixar ett låtställe som kommer passa till specifikt dig!
 

Varför ska man söka Jubelspexet och speciellt Skådis?
För att det är ett sådant extremt mångsidigt och roligt uppdrag. Att spela mot och med sina kompisar, att underhålla en publik, att framföra låtställen uppbackad av en orkester, dansgrupp och en fyrstämmig kör är en underbart känslofylld resa. I och med tiden du lägger ner, kommer du utvecklas i områden du inte förväntat dig, träffa så många andra grymma spexare och framförallt visa upp den bästa showversionen av dig själv framför tusentals åskådare. DÄRFÖR ska du söka Skådis!
 

Vad tycker du är roligast med Jubelspexet?
Martin: ”För mig är det inte bara skådespelandet och att få stå på scen utan den kontext som den är i. Att få göra något passionerat samtidigt som du umgås med resten av Spexet och formar ett starkt band genom sittningar, pubar och samrep. Där du är i en stor gemenskap med människor där alla, som du, strävar mot samma mål. Att sedan i slutändan kunna presentera alla andras delar som har skapats i form av dekor, manus, kostym och musik i ditt skådespeleri. Det är en magisk känsla!” – Martin
 

Filip: ”Att få stå på scenen under föreställningsveckan och få framföra det man jobbat så hårt för i flera månaders tid är sjukt häftigt och fantastiskt roligt, men det som för mig varit det absolut roligaste med Spexet har varit alla nya vänner man träffat! Jag har träffat vänner för livet som hjälpt mig genom både plugget och spexåret. Så om skådisgruppen inte är något som tilltalar just dig, sök i alla fall Spexet, det är så förbannat jävla roligt!!!” – Filip
 

Ellen – Scenograf

Scenografen

Vem är du och vad har du för tidigare erfarenheter i Spexet?
Mitt namn är Ellen och jag går mitt fjärde år på Design och Produktframtagning på mastern Teknisk Design. I Spexet har jag tidigare varit med i Dekoren åren 2017, 2018 och 2019. Som pricken över i:et har jag också varit med i Scenografirådet åren 2017 och 2019.
 

Vad gör man som Scenograf?
Scenografen ser till att alla spexgrupper har samma vision kring scenens utseende. Jag har ingen egen sökbar grupp utan arbetar nära andra spexgrupper. Är man intresserad av att designa scenen utifrån manus, då ska man vara med i Scenografirådet. Rådet innehåller spexare från olika grupper och tillsammans kommer vi brainstorma idéer kring hur scenen i sin helhet ska se ut.
 

Varför ska man söka Jubelspexet?
Jubelspexet ska man söka om man vill ha det kul med människor som förstår din frustration över skolarbete. Det finns något för alla så du kommer garanterat att hitta likasinnade vänner.
 

Vad tycker du är roligast med Jubelspexet?
Det roligaste med Spexet är gemenskapen man får med alla andra spexare!
 

Caroline – SKOJ

Skoj

Vem är du och vad har du för tidigare erfarenheter i Spexet?
Jag heter Caroline och har alltid haft ett intresse för att skapa och forma. Går andra året på M och har tidigare varit med en gång i Jubelspexet som SKOJ. Då sminkade, stylade och fixade jag kläder till Kören.
 

Vad gör man i SKOJ?
SKOJ, Smink, Kostym och Jubel, är gruppen som tar hand om scengruppernas utseende på scen. Vi gör allt från att designa och sy scenkläder till att fixa hår och smink under föreställningsveckan. Utöver detta ser vi även till att utmana vår kreativitet genom att ha grymma utklädnader på spexfesterna!
 

Hur tidskrävande är det att vara med i SKOJ?
Vi har ett möte i veckan där vi planerar, syr och lär oss sminka med teatersmink. När det närmar sig föreställningar ses vi ofta lite mer. Vi försöker även hänga och mysa en del utöver detta och det är superSKOJ att vara med på det!
 

Vilka förkunskaper krävs?
INGA, men det är alltid bra med lite kreativitet och ett intresse för att lära sig!
 

Varför ska man söka Jubelspexet och speciellt SKOJ?
Jubelspexet är ett fantastiskt sätt att lära känna nya människor! I SKOJ får du möjlighet att vara kreativ och skapa tillsammans med en fantastiskt rolig grupp. Det är viktigt med en paus i plugget för att ha lite SKOJ!
 

Vad tycker du är roligast med Jubelspexet?
Att vi alla kreativt arbetar tillsammans mot ett mål vilket skapar en fantastisk gemenskap med många nya vänner!
 

Tommy – SM

Spexmästeriet

Vem är du och vad har du för tidigare erfarenheter i Spexet?
Tja! Jag heter Tommy och är 21 år gammal. Jag läser mitt andra år på DoP-programmet och är ursprungligen från Stockholm. Under mitt första år var jag aktiv i Jubelspexet och självklart i gruppen SPEXMÄSTERIET!
 

Vad gör SM?
Spexmästeriet, SM, ser till att alla grupper får en bra sammanhållning och tid att umgås utöver det teaterrelaterade. Detta i form av interna spexfester och pubar. Vi lagar även mycket mat och fika till Jubelspexet för att se till att hålla alla pigga och glada! Kort och gott så är det Spexmästeriet som taggar igång Jubelspexet!
 

Hur tidskrävande är det att vara med i SM?
Spexmästeriet har ett lunchmöte i veckan följt av bakning en gång varannan vecka. Utöver det har vi fyra spexfester och en pub att planera och utföra samt laga två luncher under spexåret. Sen kommer vi självklart att ha häng lite då och då bara för att det är så himla kul!
 

Vilka förkunskaper krävs?
Inga förkunskaper krävs för att söka Spexmästeriet. Jag hade inga när jag sökte men självklart är det en bra idé om du tycker om matlagning och bakning eller fixa event!
 

Varför ska man söka Jubelspexet och speciellt Spexmästeriet?
Om du vill vara sektionsaktiv så är det värt att nämna att Jubelspexet är störst på sektionen. Att vara en del av något så stort och väletablerat är oerhört mäktigt bara det! Att sedan vara med i SM och genomföra stora event för alla dessa människor är till och med mäktigare!
 

Vad tycker du är roligast med Jubelspexet?
Det allra roligaste med Jubelspexet är människorna. Att få chansen att lära känna så oerhört många på sektionen är guld värt. Att sedan tillsammans med dem från grunden bygga en spexteater och visa upp för allmänheten är minnen du kommer ha med dig resten av ditt liv.